در برخي از مدارس معلمان پايه هاي چهارم، پنجم، ششم به ارزيابي استعداد دانش آموزان در ۸ حوزه مي پردازند. در نظام آموزشي دانش آموزان به رقابت تحصيلي با هم پرداخته اند.
آموزش و پرورش با برگزاري چند نمونه آزمون نظير استعداد درخشان و نمونه دولتي سطح دانش آموزان را مطابق هوش طبقه بندي كرده و معيار برتري نسبت به بقيه دانش آموزان را تعيين كرده است.
در اين مقاله به معرفي كامل طرح شهاب، سايت طرح شهاب، فرم طرح شهاب و ثبت نام در اين طرح خواهيم پرداخت. چنانچه در رابطه با اين طرح سوالي داشتيد، مي توانيد با مشاورين مركز ما تماس حاصل نماييد و مشكل خود را حل نماييد.
طرح شهاب چيست؟
در اواسط بهمن ماه سال ۱۳۸۶ خبرهايي از اجرايي شدن ايده اي نوين به گوش مي رسيد كه سرانجام از سال ۹۲ در برخي مدارس به صورت آزمايشي آغاز شد. تاكنون با حذف كامل آزمون وروردي پايه ششم به هفتم جايگزين آزمون تيزهوشان اين مقطع شده است.
دانش آموزان بعد از پايه ابتدايي براي ورود به مقطع راهنمايي در مرحله اول با پذيرش در آزمون هاي ورودي مجوز ورود به مدارس نمونه دولتي را دريافت مي كردند.
طرح شهاب به معناي شناسايي و هدايت استعدادهاي برتر مي باشد. طرح شهاب قصد ايجاد محيطي شاد و بدون استرس را دارد. براي ايجاد اين طرح نياز به جداسازي دانش آموزان نيست و آنها مي توانند در مدارس عادي تحت نظر معلمان خود مورد ارزيابي قرار بگيرند.
به يكي از مزيت هاي اين آزمون براي دانش آموزان مي توان به ايجاد فضاي رشد برابر اشاره كرد. در آزمون هاي سمپاد اين حق ناديده گرفته مي شود. دانش آموزان ابتدايي زير نظر معلمان خود همواره از چندين وجه ارزيابي مي شوند. از آنجايي كه مقطع ابتدايي زير نظر يك معلم است جمع آوري اطلاعات به آساني صورت مي گيرد.
هر ساله اين آزمون در دو دوره متوسطه اول و دوم برگزار مي شود.
سايت طرح شهاب همگام
ثبت نام طرح شهاب از سوي مدير مدرسه و يا معلمان در سايت همگام انجام مي پذيرد. آن دسته از افرادي كه قصد نام نويسي در اين طرح را دارند، ابتدا بايد به مسئول مدرسه اطلاع داده و مدارك لازم را به آنها تحويل دهند.
براي وارد شدن به سايت همگام نياز به يك رمز ورود است، اين وظيفه مدير مدرسه است كه از قسمت مديريت كاربران اقدام به دريافت رمز عبور براي هر يك از معلمان و دانش آموزان كند. در صورتي كه رمز عبور خود را فراموش كنيد، بايد به مدير مدرسه اطلاع داده و رمز جديدي را دريافت نماييد.
براي نام نويسي مي توانيد از طريق كليك بر روي لينك سايت شهاب وارد بخش مربوطه شده و ثبت نام خود را آغاز كنيد.
افرادي كه قصد ثبت نام در جشنواره ها و مسابقات را دارند، مي توانند در ادامه با نحوه نام نويسي آشنا شوند.
نحوه اجراي طرح شهاب
- طرح شهاب براي رشد تمامي دانش آموزان و كشف استعداد آنها طراحي شده است. اين طرح توسط بنياد ملي نخبگان با هدف ايجاد فضاي آموزشي برابر در حال اجرا مي باشد. طرح شهاب هر ساله از مقاطع چهارم، پنجم و ششم توسط معلمان شروع مي شود.
- اين ارزيابي مي تواند به عنوان هدايت تحصيلي دانش آموزان قرار بگيرد و معلم موظف است علاوه بر تدريس دروس پايه به تكميل فرم شهاب هم بپردازد.
- براي هر دانش آموز چك ليستي جدا تهيه مي شود و مديران، معاونان و معلمان ابتدا بايد در دوره هاي آموزشي اين طرح شركت كنند، سپس به شناسايي استعداد دانش آموز در ۸ زمينه بپردازند و چك ليست را تكميل كنند.
- اين ۸ حوزه شامل حوزه هاي كلامي، رياضي، هنري، فضايي، علوم تجربي، حركتي، اجتماعي و ديني مي باشد. در نتيجه تمامي اين اطلاعات جمع آوري شده و به اداره آموزش و پرورش شهرستان ارسال خواهد شد تا به پرونده سوابق تحصيلي دانش آموز اضافه گردد.
نحوه ثبت نام طرح شهاب
ثبت نام طرح شهاب مخصوص معلمان است و نياز به اقدامي از سوي دانش آموز نيست. در ادامه مي توانيد نحوه نام نويسي را همراه با عكس مطالعه كرده و ثبت نام خود را تكميل نماييد.
روش اول: آدرس hamgam.medu.ir را سرچ كنيد.
روش دوم: گزينه ورود را در بالا انتخاب كرده و در ادامه كدملي و رمز عبور مدير را وارد كنيد.
روش سوم:سرويس هاي سناد را لمس كنيد.
روش چهارم: گزينه به روز رساني از سناد را انتخاب نموده، تا اطلاعات دانش آموزان به همگام منتقل شود.
روش پنجم: مراحل فعال كردن عضويت معلمان كه بايد از طريق مدير اقدام پذيرد.
روش ششم: گزينه كاربر جديد را انتخاب كرده و نقش خود را تعيين كنيد.
روش هفتم: اطلاعات معلم يا دانش آموز را وارد كرده و گزينه ذخيره را انتخاب نماييد.
نوع كاربري را از ميان گزينه هاي دانش آموز، معلم و در مرحله بعد نام شخص مد نظر خود را انتخاب كنيد.
فرم طرح شهاب
- در مراحل اول بايد تمام ويژگي هاي شخصيتي دانش آموز را سنجيده و سپس باقي مراحل را طي كنيد. اين برآورد توسط معلم ارزياب صورت مي پذيرد.
- معلمان ارزياب دارنده فرم شهاب هستند كه سوالات آن به سوالات آزمون رغبت و توانايي شبيه است. اين فرم اعدادي از ۱ تا ۴ دارد كه دانش آموزان بر حسب آن سنجيده مي شوند. بر اين اساس كه عدد ۱ نشان دهنده اين است، كه رفتار خاصي در دانش آموز ديده نشده، يا عدد ۴ يعني دانش آموز داراي همان رفتار مي باشد.
- در ادامه نمونه اي از جدول معلمان ارزياب قرار داده شده است.
شاخص هاي سنجش استعداد |
عدد ۱ | كاملا مخالفم |
عدد ۲ | مخالفم |
عدد ۳ | موافقم |
عدد ۴ | كاملا موافقم |
نحوه ثبت نمرات طرح شهاب توسط معلم
- معلم ابتدا بايد تسلط كافي بر فرم طرح شهاب داشته باشد تا بتواند به طور دقيق دانش آموز را مورد ارزيابي قرار دهد.
- اداره آموزش و پرورش كارگاهي براي معلمان برگزار مي كند و به آنها انواع گويه ها و استعدادها را توضيح مي دهد، سپس با تحويل گرفتن رمز همگام، توانايي ثبت نمرات را دارد كه در ادامه به نحوه ثبت پراخته ايم.
- وارد كردن مشخصات مدرسه، معلم، دانش آموز
- بررسي گويه ها و انتخاب گزينه هاي (مخالف) يا (موافق)
- ورود به بخش نمرات و تكميل موارد خواسته شده
- ميانگين استعداد دانش آموز با فرمول ارائه شده
- ورود به سايت همگام دانش آموز و كليك روي آزمون هاي مشاوره اي
- انتخاب گزينه شركت در آزمون دگر ارزيابي و كليك بر روي مديريت
- انتخاب دانش آموز و كليك بر روي مديريت
- وارد كردن نمره بدست آمده و ثبت آن
- پس از پاسخ ۸ سوال استعداديابي و انتخاب گزينه ثبت
- به ليست اسامي بازگشته و گزينه تيك را لمس كنيد
- پس از انتخاب اين گزينه امكان ويرايش فرم دانش آموز وجود نخواهد داشت.
سخن نهايي
با اجرايي شدن طرح شهاب رقابت بين دانش آموزان زياد شده است. بهتر است بدانيد كه بايد از فرصت به وجود آمده نهايت استفاده را نموده و استعداد خود را دقيق تر كشف كنيد تا بتوانيد هدف اصلي خود را دنبال نماييد.
چنانچه پس از مطالعه مطالب فوق، همچنان سوال يا ابهامي در اين زمينه داريد، مي توانيد با كارشناسان ما تماس برقرار كرده و پاسخ سوالات خود را دريافت نماييد.
مطالب رتبط